Miten kaikki alkoikaan... Sari ja Clas Palmberg muistelevat

Woikoski Hevospalvelukeskus toimii entisen Mattilan tilan paikalla. Tila on ollut Woikoski Oy:n omistuksessa 1930-luvulta asti. 

Alkuperäisenä koeviljelystilana Mattilan tila oli oman aikansa malliesimerkki. Siellä testattiin erilaisia koeviljelysmenetelmiä, mukaan lukien sokerijuurikkaan viljely. Tilasta kehittyi oman kylänsä keskus, jossa oli esimerkiksi myllyjä. Moni kyläläinen sai ensimmäisen kesätyökokemuksensa sokerijuurikkaan kitkemisestä.

Ajan myötä tila rapistui, mutta vuonna 2006 aloitettiin mittava kunnostusprojekti. Kunnostusprojekti alkoi rannan tallirakennuksesta, jonka katto oli huonossa kunnossa. Omistaja Clas Palmbergin silloinen tyttöystävä - nykyinen vaimo - Sari esitti katon uusimista, ja näin käynnistyi laajempi projekti. Sarihan oli tuonut kaikkia Clasin kieltoja vastaan hevosensa talliin. Clas antoi kaksi ehtoa: kunnostus ei saa maksaa paljon eikä se saa kestää kauan. Nyt vuosia myöhemmin tilalla toimii menestyksekäs hevospalvelukeskus. Se käsittää kaksi tallia, ympärivuotisen maneensin ja hevoskuntoutuskeskuksen. Matkailupuolella on tarjolla majoituspalveluita, kaksi ravintolaa, erilaisia aktiviteetteja ja Woikosken automuseo.

Hevospalvelukeskuksen toiminnan takana on Sarin pohjaton uteliaisuus hevosten hyvinvointiin ja sen ylläpitämiseen. Lähtökohtana oli Sarin omien hevosten hyvinvointi, ja samaa Sari haluaa tarjota myös muidenkin hevosille.

Woikoski Oy on suomalainen perheyritys, joka keskittyy kaasualaan, erityisesti elintarvike-, teollisuus- ja sairaalakaasujen tuotantoon. Yritys toimii nyt neljännessä sukupolvessa ja on säilynyt Palmbergin suvun omistuksessa perustamisestaan asti. Vuonna 2022 juhlistimme Woikosken 140-vuotista taivalta.