Cryonic-huippukylmähoito

Laitteella hoidetaan lihasjäykkyyksiä, revähtymiä, tulehduksia, nivelkipua ja ihon haavaumia. Huippukylmähoitoa voidaan käyttää nopeuttamaan rasituksesta palautumista ja ennaltaehkäisemään ja hoitamaan urheiluvammoja.

Cryonic-huippukylmähoitolaite on kehitetty ihmisten ja eläinten hoitoon. Sitä käytetään kivunlievitykseen ja poistamaan tulehdusta.

Hevospalvelukeskuksella annettava huippukylmähoito tuntuu miellyttävämmältä kuin käytettäessä esimerkiksi jäitä tai kylmäpussia, koska mikrokidesuihku on kuiva. Verrattuna perinteiseen kylmähoitoon, huippukylmähoidon etuna on nopea vaikutus ja laitteen aiheuttama termosokki. Laitteen mikrokidesuihku (lämpötila -78,5°C) sekä suihkun iholle tuottama paine (50bar) ja värähtely lisäävät aineenvaihduntaa hoidettavalla alueella.

Hoito rentouttaa lihaksia ja aiheuttaa luontaiset paranemismekanismit käynnistävän termoshokin. Termosokki saavutetaan, kun ihon pintakerrosten lämpötila saadaan laskemaan 2-4°C. Huippukylmähoidolla voidaan lievittää nopeasti kipua, kiihdyttää aineenvaihduntaa, rentouttaa lihaksia ja lihaskalvoja, vähentää turvotusta, edistää nestekiertoa, parantaa liikkuvuutta ja edistää haavojen paranemista.

Huippukylmähoitoa voidaan käyttää sekä pääasiallisena hoitona että tukemaan muita hoitomuotoja. NCS-huippukylmähoitoa saa antaa vain asianmukaisen käyttökoulutuksen saanut henkilö. Sivuvaikutukset, kuten kylmäallergia, ovat hyvin harvinaisia. CE-hyväksyttyjä laitteita on valmistettu ja toimitettu maailmanlaajuisesti vuodesta 1993.

Katso kaikki kuntoutusmuodot