Shockwave

Shockwave- eli paineaaltohoito on tehokas ja turvallinen hoitomenetelmä lihas- ja jänneongelmiin. Hoidon tärkeimpinä tavoitteina on kivunlievitys ja liikelaajuuden säilyttäminen tai palauttaminen.

Kannettava hoitolaite, jossa on sisäänrakennettu kompressori. Pistoolin mallinen applikaattori, jossa on LED-näyttö ja paineen, taajuuden ja iskujen määrän säätö. Paineaaltokäsittely, jossa kompressori tuottaa niin kutsuttua pneumaattista energiaa, joka siirtyy applikaattoriin ja lähettää mekaanista paineaaltoa kudokseen.

Hevospalvelukeskuksella annettava Shockwave- eli paineaaltohoito on tehokas ja turvallinen hoitomenetelmä lihas- ja jänneongelmiin. Hoidon tärkeimpinä tavoitteina on kivunlievitys ja liikelaajuuden säilyttäminen tai palauttaminen. Shockwave-paineaaltohoitoa käytetään yksistään tai yhdessä muiden hoitomuotojen tukena. Paineaaltohoidosta on tutkitusti hyötyä erityisesti jänneliitoksien ja kalvojen ongelmissa. Shockwavella voidaan hoitaa kroonisia kiputiloja ja lisätä arpikudosalueen joustavuutta. Hoito vilkastuttaa aineenvaihduntaa vaurioalueella. Shockwave-hoito on intensiivinen ja lyhytkestoinen.

Shockwave-hoito kohdistaa kudoksiin korkeatehoisia paineaaltoja, jotka vilkastuttavat kipualueen aineenvaihduntaa ja parantavat kudosten hapensaantia. Näin ollen Shockwave-hoito edistää paranemista. Se on tehokas vaihtoehto kortisonille ja kirurgiselle toimenpiteelle kroonisten kiputilojen hoidossa.

Shockwave-paineaaltohoitoa on tutkittu mm. ihmisten tenniskyynärpään, olkapään ja polven tulehdustilojen sekä hevosten hankosidevammojen kuntoutuksessa. Bathe (2006) toteaa Shockwave-hoidon olevan erittäin hyödyllinen etujalan hankosidevammojen kivunlievityksessä ja hevosen kilpailukunnon ylläpitämisessä.

MERKKI JA MALLI: Storz Medical Masterpuls MP100 Ultra  VALMISTAJA: Storz Medical Ag

Katso kaikki kuntoutusmuodot