Vesikävelymatto

Vesikävelymatto metallirungolla ja vahvoilla, läpinäkyvillä pleksiseinillä. Hevosta voidaan harjoituttaa kävelynopeudella veden kanssa tai ilman.

Vesikävelymatto on turvallinen kuntoutusmuoto vammasta toipuvalle hevoselle. Vaihtoehtoisesti se tarjoaa tehokasta treeniä suoritushevoselle veden vastusta hyödyntäen. Portaattomalla nopeuden-, kallistuksen- ja vedenkorkeuden säädöllä harjoitukseen saadaan eri fokus tarpeesta riippuen. Hevospalvelukeskuksen vesikävelymatolla hevonen voi kävellä veden kanssa tai ilman vettä. Vesikävelymaton nopeutta voidaan säätää helposti ja portaattomasti 0-11 km/h välillä. Kallistusta säätämällä matolla pystytään toteuttamaan myös ylämäkiharjoittelua. Kallistusta voidaan säätää aina 10° saakka. Vedenkorkeutta voidaan säätää 0-100 cm välillä.

  • Katso video kuntoutuksesta vedessä tästä.
  • Katso video kuntoutuksesta ilman vettä matto kallistettuna tästä.

Vesikävely vähentää nivelten kuormitusta, kehittää hevosen lihaskuntoa, suoruutta ja notkeutta sekä edistää hengitys- ja verenkiertoelimistön toimintaa. Vesikävelymattomme sijaitsee rauhallisessa kuntoutustilassa, jossa hevonen voi keskittyä kävelyyn ilman ulkoisia häiriötekijöitä.

Tutkimuksen mukaan harjoittelun kuormitus määräytyy kävelynopeuden, kallistuksen ja etenkin vedenkorkeuden mukaan. Veren maitohappopitoisuudet pysyvät vesimattoharjoittelussa matalina. (Greco-Otto ym, 2017).

Hartpuryssa tehdyn tutkimuksen mukaan erityisesti kintereen korkeudella olevassa vedessä käveleminen edistää hevosen selän käyttöä. Tämä hyödyttää lähes kaikkia urheiluhevosia. (Tranquille ym, 2018).

MERKKI JA MALLI: Horse Trainer Water  VALMISTAJA: Horse-Trainer Denmark

Katso kaikki kuntoutusmuodot