Vitafloor-tärinämatto ja solarium

Vitafloor-tärinämatto hevosille. Paksulla kumimatolla päällystetty tärisevä alusta, jonka päällä hevonen seisoo.

Solariumilla varustettua Vitafloor-tärinämattoa käytetään vammojen ennaltaehkäisyyn ja kuntoutukseen, lihaskunnon ylläpitoon ja kehittämiseen sekä nopeuttamaan hevosen palautumista rasituksesta. Sopii myös hevosille, jotka ovat karsinalevossa tai rajoitetulla liikunnalla. Käyttökokemuksemme mukaan Vitafloor-tärinämatosta on ollut huomattavaa hyötyä loukkaantumisten takia lepoon joutuneilla hevosilla.

Katso Vitafloor-tärinämaton toimintaa videolta tästä.

Hevospalvelukeskuksen Vitafloor-tärinämatto on turvallinen hoitomuoto, joka yhdistää fyysisen harjoituksen ja hieronnan tuomia etuja. Hoitomuoto lisää lihasten joustavuutta ja vahvistaa luustoa. Vitafloor-tärinämatto edistää verenkiertoa koko kehossa, nopeuttaa jännevammasta toipumisaikaa, kasvattaa luuntiheyttä, vahvistaa selkälihaksia symmetrisesti, ennaltaehkäisee koliikkia ja edistää kavioiden kasvua. Vitafloor on hevosen koko kehoon vaikuttava Suomessa vielä melko harvinainen hoitomuoto. Vitafloorin toiminta perustuu astronauteille kehitettyyn Whole Body Vibration -menetelmään (WBV).

Ruotsin maatalousyliopisto SLU on suorittanut mittavia tutkimuksia ja testauksia Vitafloor-laitteella vuodesta 2003 alkaen. Tutkimuksissa on perehdytty mm. siihen, mitä vaikutuksia tärinähoidolla on kliinisesti terveeseen hevoseen. Tutkimuksissa on verrattu lämpökameran kuvaa ennen ja jälkeen hoidon. Lisäksi käytössä olivat verinäytteet, ruumiinlämpö, syke, kliininen tutkimus ja psyykkisten reaktioiden havainnointi.

Myös etujalkojen lämpötilaa mitattiin sekä kavionseinämästä että vuohisnivelen kohdalta. Hoidon jälkeen etujalkojen lämpötila oli laskenut huomattavasti. Tutkimuksissa ei havaittu negatiivisia vaikutuksia liittyen Vitafloor-tärinähoitoon. Hevoset tuntuivat nauttivan hoidosta. (Tingbö, 2005).

Vitafloor-tärinämaton kanssa käytetään Horse Trainer Sun -solariumia, jonka 25 infrapunalamppua ja 5 puhallinta lämmittävät lihaksia, lisäävät verenkiertoa erityisesti selän alueella ja kuivaavat hevosen nopeasti.

MERKKI JA MALLI: Vitafloor  VALMISTAJA: Vitafloor USA Inc.

Katso kaikki kuntoutusmuodot